KATA ALU-ALUAN PENGETUA

Bismillahirahmanirrahim, Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, Selamat Sejahtera dan Salam Victorian

ALHAMDULLAH saya ingin memanjatkan rasa syukur kepada ALLAH SWT kerana dengan izin dan limpah kurniaNYA saya berkesempatan menyampaikan sepatah dua kata dalam laman web Victoria Institution ini. Saya juga bersyukur kerana diberikan amanah dan tanggungjawab memimpin sekolah ini dan saya anggap sebagai satu cabaran besar kepada saya. Saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan tahniah khasnya kepada AJK laman web dan semua warga Victorian yang telah memberikan komitmen dan sikap bertanggungawab yang tinggi terhadap tugas sehingga kita telah berjaya membina dan menyediakan laman web ini. Saya yakin berkat usaha dan kerjasama dan semangat yang tinggi dalam kalangan warga VI laman web ini telah berjaya dibina dengan jayanya.

Laman web VI ini merupakan berita dan dokumentasi yang memuatkan segala kejayaan, memori, nostalgia dan peristiwa persekolahan. Dengan terbinanya laman web ini, segala kejayaan yang telah dicapai dapat dijadikan dorongan bagi mencapai kejayaan yang lebih cemerlang. Diharapkan laman ini menjadi medan perhubungan antara sekolah dengan pelbagai pihak, seperti ibu bapa, komuniti dan pelbagai agensi. Melalui web ini juga sekolah berupaya menyebarkan infomasi utama dan berguna khusus buat ibu bapa di samping dapat mendekatkan pengurusan sekolah termasuk pentadbiran pejabat, pengurusan kurikulum, pengurusan Hal Ehwal pelajar, pengurusan kokurikulum dan pengurusan aktiviti sekolah dengan masyarakat. Saya juga berharap agar laman web ini dapat berfungsi secara aktif dan berkongsi pelbagai aktiviti, pencapaian, anugerah, dan kenangan yang telah dicapai oleh warga Victoria terutama dalam bidang Kurikulum, Kokurikulum dan kemenjadian murid Victoria Institution.

Fokus utama warga Victoria Institution adalah untuk menentukan dan memastikan kecemerlangan kualiti pengurusan, pencapaian akademik khasnya PT3, SPM dan STPM, sikap kemenjadian sahsiah murid dan pencapaian Kokurikulum ke tahap yang membanggakan. yang akhirnya dapat melahirkan murid yang scholar, sportsman dan gentleman. Seterusnya warga Victoria Institution MESTI sering berfikiran positif dan berkeyakinan dan keinginan untuk belajar dan melakukan transformasi jiwa, minda dan semangat kerja yang tinggi untuk membawa VI kembali bangkit sebagai sekolah yang berprestasi cemerlang.

Akhir kata, saya sekali lagi ingin merakamkan ucapan terima kasih dan tahniah kepada AJK laman web dan semua guru dan staf sekolah ini yang sentiasa berusaha meningkatkan mutu kerja ke arah kecemerlangan Victoria Institution. Di samping itu kita juga harus berdoa semoga usaha yang kita lakukan mendapat keberkatan daripada ALLAH SWT dan sama-samalah kita merealisasikan hasrat untuk menjadikan Victoria Institution sentiasa berada pada tahap KECEMERLANGAN.

‘BE YET WISER’ / SCHOLAR, SPORTSMAN DAN GENTLEMAN.

 

(HAJAH NUR ELISA TEE LEE HWA)

Pengetua,

Victoria Instituition

KUALA LUMPUR